top of page
Search

Masterclass med Adam Atkins från Peddeling Pizza

Det är lördag och solen skiner extra varmt för att vara i April. När jag närmar mig Kellys kök doftar det nygräddad pizza lång väg och musiken hörs allt mer. När jag kommer fram möts jag av en som vanligt glad Kelly, Tobeas som spelar musik och en välkomstdrink. Adam Atkins står redan och visar hur han bakar ut pizzadegen så att den blir rund och jämn. - Att få till en rund och jämn pizzabotten är inte det enklaste men Adam får det däremot att se väldigt lätt ut. Han passar på att visa att man kan rotera två pizzor samtidigt i Gozneys nya "the Dome" ugn. Undertiden bakar Adam ut en ny pizzabotten och förbereder för en tredje pizza. (Att få till en bra rotation på en Pizza är svårt nog)


Kelly flög in sin bror, Londons Pizza Guru Adam Atkins, för att vi alla i teamet skulle få lära oss lite tips och trix samt få baka Napolitansk Pizza med en sann Mästare.

(Peddling Pizza, 67 100 följare på Instagram) https://instagram.com/peddlingpizzas?igshid=YmMyMTA2M2Y=



- How long have you been doing this now, you said?

- For five years, says Adam.

Fascinerade står vi vid sidan om och kollar på medan vi tar en klunk på välkomstdrinken Mojito.


Kvällen går vidare och vi får lära oss bland annat hur man bäst för in pizzan i ugnen, hur mycket San molina Mjöl man bör använda vid utbakandet och vanliga misstag en ny pizzabagare kan göra och hur en undviker dem.


Vi rundar av kvällen och våra nya kunskaper genom att åka till en lokal pub vid stigberstorget och skålar för en väl utförd Masterclass med Kellys bror, Adam Atkins.


// Alexander - Pizza Pusher


80 views0 comments

Recent Posts

See All

留言


bottom of page